• Gözenek Sıkılaştırıcı Maske, Tonik ve Krem Önerileri

gözenek sıkılaştırıcı maske

    gözenek sıkılaştırıcı tonik
            evde maske
                      gözenek sıkılaştırıcı ürünler

                        Genişlemiş gözenekler her yaştan kadın ve erkeği etkileyen en yaygın cilt problemleri arasında yer alıyor. Vücudun tüm yüzeyini kaplayan bu kıl kökleri cilt sağlığını korumak için gerekli fakat tıkanmış ve büyük gözeneklerin fazlasıyla sinir bozucu olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bu problemin ortaya çıkışında bazen yağlı cilt yapısı bazen de genetik faktörler başrol oynuyor. Ciltteki gözeneklerin boyutunu değiştirmek mümkün olmasa da uygun yüz bakımı ürünleriyle görünümlerini sıkılaştırabilirsiniz. Gözenekler ve gözenek sıkılaştırıcı ürünler hakkında ihtiyacınız olan tüm ipuçlarını bu yazıda bir araya getirdik.

                        Cilt Gözenekleri Neden Büyür?

                        Gözenek sıkılaştırıcı ürünlere geçmeden önce özellikle yüz bölgesinde ortaya çıkan bu küçük deliklerin doğası hakkında fikir sahibi olmak gerekiyor. Böylece akne, sivilce ve gözenek ürünlerine göz atarken daha doğru kararlar verebilirsiniz.

                        Genişlemiş cilt gözeneklerinin en yaygın sebepleri şu şekilde: 

                        Ciltteki gözenek yapısı genetik faktörlerden etkilenir.

                        Genetik faktörler gözenek boyutlarının belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Bu nedenle ebeveynleriniz geniş gözeneklere sahipse, sizde de aynı durumun olma ihtimali yüksek. Genetik koşullar yalnızca gözeneklerin büyüklüğünü değil, aynı zamanda yanak, alın ve burun çevresindeki cilt yapısının özelliklerini de belirliyor. Ayrıca, cilde gerekli özen gösterilmediğinde ortaya çıkan ölü cilt hücreleri de gözenek oluşumunu tetikliyor.

                        Aşırı sebum üretimi gözeneklerin genişlemesine neden olabilir.

                        Genetik faktörlerin dışında, aşırı sebum üretimi de gözenek oluşumuna sebep oluyor. Sebum nedir diye merak ediyorsanız, avuç içi ve ayak tabanları hariç cilt yüzeyindeki her bir gözenekte yağ bezleri bulunuyor. Bu yağ bezleri cildin nem dengesini sağlamak üzere sebum adı verilen yağlı bir madde salgılıyor. Sebum salgısı cildi mantar ve bakterilere karşı koruma görevi de üstlenmesine rağmen fazla üretildiğinde gözeneklerin gelişmesine neden oluyor. 

                        Sebum üretimini artıran faktörlerin başında hormonal dengesizlik, D vitamini eksikliği, cildin su kaybetmesi ve yanlış ürün kullanımı sonucunda cildin tahriş olması geliyor. İlerleyen durumlarda sivilcelere de neden olan sebum salgısını salisilik asit, glikolik asit ve retinoid içeren tonik, shttps://www.eturanavm.com/erum ve maske gibi ürünlerle sınırlamak mümkün.

                        Zararlı güneş ışınları gözeneklerin büyümesine yol açabilir.

                        Cildi güneş ışınlarına karşı uzun yıllar boyunca korumasız bırakmak, kolajen miktarını azaltarak kırışıklığa ve genişlemiş gözeneklere sebep olabilir. Güneş hasarının cildi kalınlaştırması da bu noktada önemli rol oynuyor. Ayrıca cildin uzun süre boyunca güneş ışığına maruz kalması elastikiyet ve su kaybına yol açıyor. Bu da gözenek kenarlarının çekmesine, sarkmasına ve dolayısıyla büyümesi anlamına geliyor. Dolayısıyla özellikle sıcak iklimde yaşayan hassas ciltli bireylerin yıl boyunca krem ve losyon gibi koruyucu güneş ürünleri kullanması gerekiyor.

                        Evde Gözenek Sıkılaştırıcı Doğal Maske Formülleri

                        Herkesin cildinde küçük gözenekler var. Bunlar kir ve bakterilerle tıkandığında ise siyah nokta ve genişlemiş gözeneklere dönüşüyor. Özellikle yağlı bir cildiniz varsa, büyük gözeneklere daha yatkın olabilirsiniz. 

                        Gözenek sıkılaştırıcı evde nasıl yapılır diyorsanız, en etkili üç yöntem şu şekilde:

                        Kahve, Kakao ve Yoğurt Yüz Maskesi

                        Antioksidanlar bakımından oldukça zengin olan kahve ve kakao, gözenek sıkılaştırmanın yanı sıra cilt esnekliğini artırmaya da yardımcı oluyor. Yoğurt ise cildin nemli kalmasını ve lekelerden arınmasını sağlıyor. 

                        Malzemeler:

                        Yarım çay kaşığı öğütülmüş kahve

                        Yarım çay kaşığı kakao tozu

                        2 yemek kaşığı yoğurt

                        Uygulanışı: Üç malzemeyi bir kaba alarak macun kıvamına gelene kadar karıştırın ve arındırılmış cilde uygulayıp 30 dakika boyunca bekletin. Ardından iyice durulayın ve sıvı kaybeden cildinize yüz nemlendirici uygulayın.

                        Gözenek Sıkılaştırıcı Domates ve Salatalık Maskesi

                        Zararlı güneş ışıkları ciltteki geniş gözeneklerin ana nedenlerinden biri ve domateste güneş hasarına karşı savaşan C vitamini ve likopenler bulunuyor. Domatesin bu faydalarıyla salatalığın gözenek sıkılaştırıcı etkisi birleştiğinde ortaya pürüzsüz ve ışıltılı bir cilt için mükemmel bir maske çıkıyor.

                        Malzemeler:

                        Yarım domatesin posası veya suyu

                        Bir adet rendelenmiş salatalık

                        Uygulanışı: Her iki malzemeyi iyice harmanladıktan sonra 15 dakika boyunca yüzünüze maske olarak uygulayın. Ardından yüzünüzü suyla yıkayarak kurutun. Domatesin asidik içeriği cilde zarar verme riski taşıdığı için uygulama süresini aşmamanızda fayda var.

                        Ballı Yumurtalı Gözenek Sıkılaştırıcı Maske

                        Yumurta akı ve bal ile yapacağınız gözenek sıkılaştırıcı maske evde cilt bakım rutininizin ayrılmaz bir parçası olabilir. Bu maskedeki yumurta akı yağlı ve akneli cilt gözeneklerini arındırırken, bal gözeneklerin temizlenmesine ve büzülmesine katkı sağlıyor.

                        Malzemeler:

                        1 adet çırpılmış yumurta akı

                        1 yemek kaşığı bal

                        Uygulanışı: Yumurta akını balla karıştırarak maskeyi yüzünüze uygulayın. Tamamen kuruyana ve yüzünüzde gerginlik hissetmeye başlayana kadar bekleyin. Önce ılık suyla, ardından soğuk suyla yüzünüzü iki kez yıkayın. Son olarak cilt tipinize uygun kaliteli bir nemlendirici kullanmayı unutmayın.

                        En İyi Gözenek Sıkılaştırıcı Ürün Önerileri

                        Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz cilt sağlığı için dolaylı faydalar sunarken, en etkili ve hızlı çözümler kozmetik ürünlerinde gizli.

                        Kullanıcılardan tam not alan en iyi gözenek sıkılaştırıcı ürünler şu şekilde:

                                          bioderma

                                                  Bioderma Sebium Lotion Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik

                                                  Yağlı gözeneklerden kurtulmanın yollarını arıyorsanız, Bioderma gözenek sıkılaştırıcı toniğin güçlü formülü daha berrak ve arındırılmış bir cilt vadediyor. Karma ve yağlı ciltler için geliştirilen bu tonik aynı zamanda hidrasyonun artması, sebum üretiminin düzenlenmesi ve cilt pH’ının restorasyonu gibi faydalar sağlıyor. Gücünü gliserin, çinko glukonat ve B6 vitamininden alan Bioderma gözenek sıkılaştırıcı tonik cilde temas ettiği anda güçlü bir tazelik hissi veriyor. 

                                                                la-roche-posay-effaclar-mikro-soyucu-tonik-200-ml-la-roche-posay-145654-16-B

                                                                        La Roche Posay Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik

                                                                        Dünyaca ünlü gözenek sıkılaştırıcı tonik markaları arasında yer alan La Roche Posay, akneye eğilimli ve yağlı ciltler için gözenek sorununu en aza indiren güçlü bir ürün sunuyor. Effaclar Micro-Peeling adıyla tanıtılan bu La Roche gözenek sıkılaştırıcı tonikte gliserin ve lipohidroksi asit gibi cilde faydalı bileşenler bulunuyor. Peeling etkisi yaratarak cilt yüzeyini yenileyen bu tonik aynı zamanda mineral ve antioksidanlar bakımından zengin olan kaplıca suları içeriyor.

                                                                                      yves rocher

                                                                                              Yves Rocher Sebo Pure Vegetal Maske

                                                                                              Siyah nokta ve gözenek sıkılaştırıcı maske arıyorsanız, Yves Rocher imzası taşıyan ürün cilt bakımında kapsamlı bir etki yaratıyor. Mikro tanecikleri sayesinde cildi kurutmadan derinlemesine arındırırken gözenekleri açıyor ve siyah nokta görünümüne neden olan kirleri etkili bir şekilde yok ediyor. Yves Rocher gözenek sıkılaştırıcı ve siyah nokta maskesi ile temiz, yumuşak ve gözle görülür şekilde daha sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

                                                                                                            vichy

                                                                                                                    Vichy Normaderm Phytosolution Volkanik Temizleyici

                                                                                                                    Vichy laboratuvarlarında hassas ciltler için üretilen bu temizleyici krem, tıkanık gözenek şikayetlerini en aza indiriyor. Vichy gözenek sıkılaştırıcı krem ciltteki fazla sebumu emdiği gibi kirleri gözeneklerden çıkararak yağlı cildi matlaştırıyor. Salisilik asit içeren bu güçlü formülü ıslak cilde uygularken yüz masaj aleti veya parmaklarınızı kullanabilirsiniz.  

                                                                                                                                  scinic

                                                                                                                                            SCINIC Sparkling Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik

                                                                                                                                            SCINIC markasının geliştirdiği bu özel formül gözenek sıkılaştırıcı tonik arayanlar arasında oldukça popüler. Hafif ve ferahlatıcı etkisiyle problemli ciltleri sakinleştirmeye yardımcı oluyor. İçeriğindeki sebum kontrol tozu ciltteki fazla sebumu emerek gözenek oluşumunun nedenlerini ortadan kaldırıyor. Gözenek görünümünü azaltırken pürüzsüz ve nemli bir cilde kavuşmak istiyorsanız, SCINIC Sparkling gözenek sıkılaştırıcı tonik ürününü deneyebilirsiniz.

                                                                                                                                                      Uzun lafın kısası, sinir bozucu gözenekler için ev yapımı doğal maskelerden güçlü serum ve toniklere kadar çeşitli çözüm yöntemleri mevcut. Daha pürüzsüz ve canlı bir cilt için ihtiyacınız olan gözenek sıkılaştırıcı ürünler en uygun fiyatlarla n11.com’da sizleri bekliyor.